page contents

Current Affairs 25th OCTOBER 2018 in English : Daily Current Affair 2019.

Current Affairs 25th OCTOBER 2018 in English: Daily Current Affair 2019.

Current Affairs 25th OCTOBER 2018: Daily  Current Affair 2019: You can Find Weekly and Monthly Current affairs in PDF 2019. All Important news will be covered all over the world in the Current Affairs  2019 with Questions and answers, current affairs that will help you prepare for UPSC, SSC CGL, IBPSSSC CHSL, RAILWAYS, CDS, NDA, CAT, MAT, and Other Exams.

1. Prime Minister Modi has recently  launched the website and app MAIN NAHI HUM, which of the following  is connected to it
A) Related to co-operation in the social work of IT companies
B) Ganga Cleanliness campaign for cooperation
C) for pollution prevention assistance
D) All

ANSWER: Related to co-operation in the social work of IT companies.

2. Who became the fifth Indian cricketer to complete 10000 runs in international ODI cricket?
B) Sachin Tendulkar
C) Sourav Ganguly
D)Rahul  Dravid

ANSWER: Virat Kohli

( Sachin Tendulkar became the first player to cross the 10,000-run milestone in ODI format in 2001. however, Virat Kohli reached that milestone rapidly in 205 innings while playing with West Indies in 2018.)

3. India signed In the past few days a $ 777 million deal with which country for the supply of ship and missiles
A) Israel
B) Srilanka
C) Russia.
D) Indonesia.

ANSWER: Israel.

(The State-owned Israel Aerospace Industries (IAI) has gained a $ 777 million contract to supply LRSAM air and Missile defense system with India. the Contract is mainly with Bharath Electronics Ltd (BEL) ).

4.SBI reduced ATM daily cash withdrawals to Rs.20,000 from Rs.40,000, why?

A)  Reduce the number of fraudulent transactions.

B)  Promote Cashless transactions.

C)Both A and B

D) None.

ANSWER: Reduce Fraudulent transaction and Promote Cashless transactions.

5. Who was appointed as Director-General of the Railway Protection Force (RPF) in the last few weeks?

A)Alok Verma

B)Suresh Kumar

C)Aurun Kumar

D)Keshav Pratap.

ANSWER: Aurun Kumar

 Arun Kumar, who replaced Dharmendra Kumar, is a 1985 batch IPS (Indian Police Service) officer of the Uttar Pradesh cadre.
 He worked as a  Special Director-General of the Border Security Force (BSF) and also served as Joint Director of the Central Bureau of Investigation (CBI).

6. Who recently announced  as the new Director of Central Bureau of Investigation (CBI)
A) Alok Verma
B) M Nageshwar Rao
C) Rakesh Asthana.
D) Aurun Keshav

ANSWER: M.nageswar Rao.

7. How many medals did India get in Asian Para Games held in Jakarta, Indonesia From October 6 to October 13?
A) 82
B) 72
C) 62
D) 52

ANSWER:72  (India ranked and begged 15 gold medal,24 Silver and 33 Bronze. )

8.On which date the World Habitat Day is observed all over the World?

A)October 01

B)October 02

C)October 03

D)October 04.

ANSWER:October 01

9.World Vegetarian Day celebrates on which date?

A)October 01

B)October 02

C)October 03

D)October 04.

ANSWER:October 01

10.By purchasing Government Bonds,what amount has recently brought into the system?

A)48,000 cr.

B)24,000 cr

C)12,000 cr

D)36,000 cr

ANSWER: 36,000 cr

You can also read:

Current affairs 2018 October 

 

 

 

 

 

 

 

 

nanebabu

HI Freinds ! Welcome to my Blog,nindiajobs.com,I am Nanebabu samireddi, a professional blogger from Visakhapatnam,India. I started nidiajobs.com as a passion,and it gives ability to more Aspirants to help them search jobs across India.I share most placements notifications from government as well as reputed private organisation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *