page contents

Daily current Affairs 2019|nindiajobs.com/

Daily current Affairs 2019|nindiajobs.com/

 Current Affairs 15th OCTOBER 2018 in English : Daily Current Affair 2019.

 Current Affairs 15th OCTOBER 2018  : Daily  Current Affair 2019: You can Find Weekly and Monthly Current affairs in PDF 2019 . All Important news will be covered all over the world in the Current Affairs  2019 with Questions and answers, current affairs  that will help you  prepare for UPSC, SSC CGL,IBPS, SSC CHSL,RAILWAYS, CDS, NDA, CAT, MAT and Other Exams.

1. How many medals India won  recently held in Jakarta  in the Asian Para Olympic Games-2018.
A) 52
B) 62
C) 72
D) 57

ANSWER:72

2. Which state has  been awarded the United Nations Supported Future Policy Gold Award
A) Haryana
B) Gujarat
C) Manipur
D) Sikkim

ANSWER:SIKKIM

3. Which Indian bank has signed an agreement with Kathmandu National Banking Institute (NBI) for human resource development?
A) HDFC Bank
B) ICICI Bank
C) Union Bank Of India
D) State Bank of India

ANSWER:ICICI Bank

3. How much budget has been approved by Central Govt. for promoting the footwear and leather industry and increasing employment
A) 2900 Cr
B) 2800 Cr
C) 2700 Cr
D) 2600 Cr

ANSWER:2800 Cr

4.An Indian shooter lakshya Sen has recently won silver medal in the Youth Olympic Games held in Argentina, in which game ?
A) Archery
B) Wrestling
C) Boxing
D) Badminton

ANSWER:Badminton

5.Which position has India got in the Global RTI Rating Report?
A) 8th
B) 7th
C) 6th
D) 5th

ANSWER:6th

6. Who has recently been elected as CEO of Bhilai Steel Plant Ltd ?
A) Arun Kumar
B) M.Ravi
C) Prem Kumar
D) Vijay Keshav Verma

ANSWER:Arun Kumar

7. Which has been selected as the mascot for the Men’s Hockey World Cup scheduled to be held at the Kalinga Stadium,Odisha  from November 28 to December 16
A) Turtle olly
B) Butterfly
C) Mr. Bean
D) Robot

ANSWER:Turtle Olly

8. What position has the Indian women team got in the recent ICC Global Women’s T20 Team Rankings?
A) 5th
B) 6th
C) 7th
D) 8th

ANSWER:5th

9. A book named The Paradoxical Prime Minister has recently been launched by whom it has been written by
A) Kiran Desai
B) Chetan Bhagat

C) Shashi Tharoor
D) Ghanshyam Das

ANSWER:Shashi Tharoor

10.  India has recently organized a 5th meeting  in New Delhi to increase bilateral trade relations with which country?
A) Azerbaijan
B) America
C) Australia
D) Pakistan

ANSWER:Azerbaijan

nanebabu

HI Freinds ! Welcome to my Blog,nindiajobs.com,I am Nanebabu samireddi, a professional blogger from Visakhapatnam,India. I started nidiajobs.com as a passion,and it gives ability to more Aspirants to help them search jobs across India.I share most placements notifications from government as well as reputed private organisation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *